Zitten de kinderen altijd rustig achter die computer, maar hebben ze op andere plaatsen altijd energie over en zijn ze veel te druk? Misschien moeten ze even naar buiten. Dat is gezond, goed voor hun geestelijke en fysieke ontwikkeling en in de meeste gevallen rustiger voor jou. Maar hoe maak je jouw tuin nu tot een ultiem speelparadijs?

Een eigen huis
Heb jij thuis een architect in spe? Of gewoon een steengoede timmerman of bouwvakker? Je komt er snel genoeg achter wanneer jullie samen aan een boomhut beginnen. Niets is te gek en alles kan. Geen Minecraft, dit project gaat écht de hoogte in. En een boomhut is nooit af: bouw meerdere verdiepingen, voeg een trap toe, een glijbaan… Bovendien is een logeerpartijtje met vriendjes in dit zelfgebouwde huis het ultieme genot voor je jonge werkman of vrouw.

Springen en vliegen
Met een stevige boom, kan je een gezellige nestschommel van Fun aan een tak naast de boomhut worden ophangen. De waarde van het houten huis stijgt zienderogen. Leg een paar meter voorbij de schommel een dikke mat en je zult direct merken hoeveel plezier je kind en zijn vriendjes daaraan beleven. Zo hoog mogelijk zwaaien en dan om ter verst of om ter mooist springen vanaf de schommel. Nintendo Wii, maar dan in het écht.

Prijs: 74,99 euro

Niet vlekkeloos
Voor de verfijnde jeugd die uren aan haar zandtaartjes wil schaven of voor de durfallen die niet bang zijn voor een moddergevecht: deze zonnebloem zandbak van Paradiso Toys is voor ieder kind een groot plezier. Zorg er wel voor dat je hem volstort met ‘proper’ wit zand en niet met ‘vuil’ zwart zand. Dat scheelt een hoop was na afloop. Al zal ook jouw kind hier sowieso niet vlekkeloos uitkomen. Maar wat is daar eigenlijk mis mee?

Prijs: 39,99 euro

Watergevecht
Op een zomerse dag met het hele gezin buiten dineren, heerlijk. Maar wanneer de kleintjes hun bordjes leeg hebben, is het dikwijls lastig om ze nog aan tafel te houden. De Steel Frame Pro Pool met zonnescherm van Bestway verderop in de tuin biedt voldoende vermaak om ze nog even buiten en in de buurt te houden. Terwijl jullie romantisch verder eten, kunnen zij ravotten in en rondom het water, volledig beschermd tegen de zon. Ruim daarna best zo snel mogelijk de tafel af, want de kans dat dit ontaardt in een watergevecht is groot.

Prijs: 129 euro

Op en neer
Een springkasteel is het helemaal. Als dit exemplaar van JB Inflatables in de tuin staat, zul je je kind naar binnen moeten sleuren tegen bedtijd. Koprollen, salto’s en flik-flaks, de kleine versie van jezelf kan het hier allemaal aan zichzelf leren zonder de lessen van die saaie turnleraar. En probeer zelf maar eens een half uurtje te springen op dit springtuig. Best een pittige workout. Wees maar zeker dat je kinderen goed slapen na een middagje op hun eigen springkasteel.

Prijs: 1.445 euro

Groene, jeugdige vingers
De Vegtrug Kids Workbench van ACD nv heeft iets weg van een lessenaar, maar dan voor in de ‘moestuinklas’. Je kinderen vinden hier geen schrijfgerief, maar moestuinmateriaal. Zo kunnen ze naar hartenlust verpotten en potten en na het werk alles netjes opbergen. De Vegtrug kids is de bijhorende verhoogde moestuinbak. Je kleine spruit zet vanavond ongetwijfeld vol trots een heerlijke salade uit eigen tuin op tafel. Smakelijk.

Prijs: Vegtrug Kids 89 euro, Workbench Kids 99 euro