Wat is het idee achter Cocktails op Mensenmaat?
“Het is de bedoeling om met een professionele insteek de particulier thuis te bereiken. Op het online platform kan iedereen terecht voor recepten en inspiratie aan de hand van tekst en video’s. Binnen het concept hebben we uiteraard veel oog voor het originele recept van de cocktails. Het is een website voor iedereen, maar wel gemaakt door professionals.”

Welke cocktails zullen zich de komende jaren profileren?
“Ik verwacht dat de aperitiefdrankjes, in het verlengde van gin-tonic, steeds populairder zullen worden. Heel wat merken zijn momenteel bezig met deze aperitief drankjes in de picture te plaatsen. Campari Tonic, Tiojito met Cherry, Aperol Spritz, Negroni/Vermouth, Lillet en Pimm’s zijn maar enkele voorbeelden. Een aperitief serveren is ook gemakkelijk en dat maakt het interessant om er thuis mee bezig te zijn. Bovendien is het alcoholpercentage van aperitief lager dan bij de full alcohol-cocktails. Je kunt er dus gerust meer dan eentje drinken.”

Wat is jouw favoriete cocktail?
“Doe mij maar een heerlijke strawberry daiquiri. Maar dan wel goed gemaakt natuurlijk. Met verse aardbeien, rietsuikersiroop, limoensap en witte rum. Voor de juiste bereidingswijze verwijs ik je graag door naar de video op de website. En bij voorkeur ga ik voor een frozen strawberry daiquiri, waarbij alle ingrediënten in de blender gaan. Ik heb een voorliefde voor de (echte) Cubaanse klassiekers. Zo gaat een echte Cubaanse mojito er ook altijd in.”

 

meer info op: www.cocktailsopmensenmaat.be