Wat is het verschil tussen traditionele en haarstamceltransplantatie?
“In vergelijking met de traditionele technieken, zoals Strip-methode of FUE, blijft er bij haarstamceltransplantatie meer haarweefsel in het donorgebied achter. De kans op hergroei is daardoor veel groter. Door het gebruik van andere materialen zijn we in staat om veel kleinere grafts (deel van het haarwortelzakje met stamcellen, red.) te gebruiken.”

Hoe ziet de behandeling eruit?
“We verwijderen een klein deel van het haarwortelzakje waarin enkele haarstamcellen zitten. Uit eerdere studies blijkt dat het volledige haarwortelzakje niet noodzakelijk is voor haargroei. Zelfs wanneer een gedeelte van het haarwortelzakje in het donorgebied achterblijft, kan het een nieuwe haar produceren. Het gedeelte dat verwijderd is en vervolgens geïmplementeerd wordt in het ontvangstgebied, produceert ook een nieuwe haar.”

Wat zijn de voordelen?
“Het grootste voordeel is het behoud van het donorgebied, waardoor het ook voor toekomstige behandelingen gebruikt kan worden. Vooral bij patiënten met een beperkt donorgebied, zoals bij brandwonden, is dat van zeer groot belang. Andere voordelen zijn de afwezigheid van littekens, een betere en snellere wondgenezing en de mogelijkheid om een hogere haardichtheid te bereiken. Omdat we de grafts dichter bij elkaar kunnen plaatsen krijg je een volstrekt natuurlijke en hergroei met levenslange garantie als resultaat. Bovendien werkt haarstamceltransplantatie ook voor wenkbrauwen, snor en baard.”