Crispy barbecue
Zomer betekent vaak maar één ding voor de schaamteloos schranzende carnivoor: barbecue. Maar zoals menig griller weet, zorgen de nodige aanmaakblokjes vaak voor enig geklooi. Gebruik in plaats daarvan chips, als je liever niet urenlang met de haardroger blaast tot de kolen witheet worden. Eender welke smaak, chips zijn heel ontvlambaar en houden hitte lang genoeg vast om kolen te doen branden. Je vlees zal sowieso ook beter smaken.

Nat papier, ijskoud bier
Stel: het is de Tour de France op tv en jouw beurt om drank, vrienden, sfeer en gezelligheid in huis te halen. Alleen… het bier is lauw en er is niet veel tijd meer over voor de koers begint. Laat het zweet nog niet meteen uitbreken, want dat probleem los je moeiteloos op. Wat je moet doen is een nat stukje keukenrol rond de bierflesjes (of eender welke drank) wikkelen. Zet ze in de vriezer en binnen het kwartier zijn ze ijskoud en zuipklaar.

Pizzahack
Het is een onbetwistbaar feit dat een opgewarmd stuk pizza met een wakke bodem in de top drie van meest irritante dingen ter wereld staat. Niemand houdt van slappe bodems. Twee manieren om pizzaresidu terug knapperig te krijgen: of je pakt netjes en gecoördineerd een propere pan met deksel en je legt het pizzastuk er zo’n vijftal minuten in, op een laag vuurtje. Of je smijt het nonchalant in de magnetron, met een glas water erbij.

Strijken zonder handen
Als je het type sloddervos bent dat nog nooit een strijkijzer heeft gebruikt, tenzij om een croque monsieur klaar te maken wanneer een daartoe bestemd toestel ontbreekt (lifehack!), dan is dit eentje voor jou: ongestreken hemden of T-shirts hang je gewoon in de badkamer terwijl je doucht. Door de vochtigheid en warmte in de ruimte zijn de rimpels en plooien nadien zo goed als verdwenen. En daarmee ook je chronisch gebrek aan draagbare kledij.

Volg de pijltjes
Soms is het gewoon liefde op het eerste gezicht tussen jou… en je eerste auto of de onbereikbare huurauto waarmee je anders nooit zou rijden. Jij en je kersverse bolide leren elkaar langzaamaan kennen. Na een tijdje zijn jullie klaar voor je eerste tankbeurt. Neem dan voorzorgsmaatregelen, zoals weten waar de benzinetank zich bevindt, zonder eerst te moeten uitstappen. Kijk gewoon naar het pompicoon op je dashboard, daar staat een pijltje bij.

Volume verveelvoudigen
Bij het kijken van bepaalde films op je laptop heb je liever versterkt geluid. Als je daarvoor geen hightech speakers bezit, dan volstaat een (stevig) plastieken beker. Knip de cup in twee en plaats de stukken, met ronding naar boven, op het klavier van je laptop. Wil je thuis liever lekker luid raven, leg dan je smartphone in een keramieken schaal of in een glazen kruik/fles om het volume te verhogen. Zolang het maar onder 100 dB blijft.